Vet Bed Informatie

Vet bed met hondVet bed is een geweven stof welke aanvoelt alsof het een warme vacht van wol is. Het is verkrijgbaar in:

 • Latex anti slip
 • Afgebiesd zonder anti-slip
 • Met groene rug

Vetbed wordt gebruikt door vele fokkers en hondenliefhebbers. Ze hebben een zeer sterk absorberende werking, voelen warm aan en zijn eenvoudig te wassen.

Vet bed wordt vaak gebruik in een werpkist, maar steeds meer hondenliefhebbers doen vet bed ook in hun bench. Zeker wanneer uw hond (nog) niet zindelijk is!

Vet bed latex anti slip

Vetbed Latex Anti-slip
De latex anti-slip achterkant zorgt er voor dat het vetbed niet gaat schuiven in de werpkist, de grond of bijvoorbeeld in de bench.
De meest verkochte uitvoering van vetbed!

Bestel Vet Bed met latex anti-slip achterkant.


Vet bed afgebiesdVetbed afgebiesd
Vetbed afgebiesd is voorzien van een biesrand. Het is een rand om rafelen van vet bed te voorkomen en zorgt voor een afgewerkte indruk.
De meeste afgebiesde vetbedden zijn niet voorzien van een anti-slip achterkant.

Bestel Vet Bed met afbiesrand

Vetbed groene rug

Vet bed groene rugVetbed met groene rug heeft een stroeve achterkant om zo schuiven te voorkomen. Vetbed met groene rug is onze sterkste kwaliteit.
Vet bed met groene rug is verkrijgbaar in een normale en een 'prof' uitvoering.

Bestel vet bed met groene rug


Wassen

Kort samengevat:

 • 30°C bij normaal gebruik
 • In uitzonderlijke gevallen 50°C, bijvoorbeeld bij ziekte.
 • In de droger op lage temperatuur
 • Gebruik alleen natuurlijke toevoegingen
 • Gebruik geen bleekmiddelen

In het geval dat u het vetbed wil desinfecteren, gebruik dan in geen enkel geval chloor. Chloor zorgt er voor dat syntetische vezels afgebroken worde. Gezien het feit dat Vet Bed 100% syntetisch is, zal de levensduur van het Vet Bed vele malen korter zijn. Andere toevoegingen dienen op natuurlijke basis te zijn om zo de beste levensduur te kunnen garanderen.

Voor het meeste gebruik zal het vetbed even in een handwasje doen, voldoende zijn. Gebruik normaal wasmiddel, de geur is op te frissen door azijn toe te voegen aan het water. Gebruik geen wasverzachter.

U kunt het Vet Bed drogen op een lage temperatuur, of het laten drogen aan de waslijn. Het drogen op hogere temperaturen zal de levensduur drastisch verkorten.

Op maat maken

Vet bed op maat snijden

Kort samengevat:

 • Eenvoudig op maat te maken
 • Gebruik een stanley mes
 • Gebruik een stevige ondergrond

Vet bed is eenvoudig op maat te snijden! In het geval van latex anti-slip; het makkelijkste is het volgen van de anti-slip randen. Snij rustig met een stanley mes in de groef van de anti-slip randen.
Maak korte snijbewegingen en doe het rustig.

Om vetbed in de andere richting te snijden adviseren wij u om een stevig lineaal of winkelhaak te gebruiken. Hou het vetbed goed vast en snij het vetbed stevig door!

Vet Bed op rol

Het is ook mogelijk vet bed op rollen te bestellen. Wij bieden op de site standaard alleen rollen van 5 of 10 meter aan, wenst u een hele rol te ontvangen (14-20 meter) dan kunt u contact met ons opnemen.
De rolbreedte is 1,50 meter. Het is niet mogelijk kleiner dan 1,50 meter te bestellen.

Welk vet bed moet in mijn bench?

Vet bed is zeer geschikt om in de bench te plaatsen!
bench maat 2/3 : vacht 75x50cm
bench maat 4/5: vacht 100x75cm
bench maat 6: vacht 150x100cm