Meradog...Top Hondenvoer met Duitse Grundlichkeit

VIDEO - Het merk Meradog zal nog niet zo heel veel mensen iets zeggen hier in Nederland al is dit hondenvoer al zeker een jaar of 15 hier verkrijgbaar. Steeds meer mensen raken overtuigd van de kwaliteit en stappen over op Meradog hondenvoer. Je zou dit artikel kunnen zien als een stukje reclame voor Meradog en dat is ook wel een beetje zo natuurlijk, echter wel op basis van mijn eigen ervaringen de afgelopen jaren. Al jaren heb ik Mastiff-achtige honden en ik weet dus als geen ander hoe belangrijk goede en evenwichtige voeding is.

Geschiedenis en beleid van Meradog

Meradog hondenvoer is een Duits hondenvoer en wordt dus ook nog steeds in Duitsland geproduceerd. De fabriek is gevestigd in het stadje Kevelaer in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en zit hier al ruim 60 jaar. Meradog is oorspronkelijk echt een familiebedrijf en door de jaren heen hebben zij grote bekendheid gekregen in Duitsland. Zo heeft Meradog in Duitsland de zelfde naamsbekendheid als bijvoorbeeld Royal Canin dat hier in Nederland heeft. De afgelopen 20 jaar is Meradog zich steeds meer en meer actief bezig gaan houden met de introductie van het merk in andere Europese landen waaronder dus ook Nederland. Sinds ruim 7 jaar zijn Ruud Hompus en Nancy Peters officieel importeur van Meradog Nederland. Zij zorgen dus voor verdere verdeling onder de dierenspeciaalzaken en dierenartspraktijken in Nederland. Zelf zijn zij in het bezit van ruim 10 honden en al jaren lang fokker van de Zuid Afrikaanse Boerboel. Al jaren voerden zij zelf hun eigen honden Meradog alvorens zij het officiele dealerschap voor Nederland overnamen en meer en meer werden zij ook een verkooppunt in de regio voor andere hondenbezitters die ook overtuigd raakten van het merk Meradog. Hun eigen overtuiging en ervaring bij dit hondenvoer heeft hen doen besluiten het importeurschap voor Nederland over te nemen en ook andere hondenbezitters te overtuigen van de kwaliteit van Meradog. Ondanks dat Meradog echt een kwaliteitsvoer is wordt het op een minder commerciële manier op de markt gebracht dan bijvoorbeeld Royal Canin of Eukanuba dat de afgelopen decennia gedaan hebben. Je zult begrijpen dat jij als consument hier gewoon volop aan mee betaald en vandaar ook vaak de hoge prijzen van deze merken hondenvoer. Overigens zonder iets aan de kwaliteit van deze merken af te doen hoor...begrijp me niet verkeerd, maar ze zijn nou eenmaal prijzig. Meradog is dan ook niet te koop op iedere hoek van de straat, maar alleen bij door Meradog zelf geselecteerde dierenspeciaalzaken en/of dierenartsen en dan ook nog vaak 1 verkooppunt per regio of stad.

Voedingsadvies voor Honden

Net als vele merken hondenvoer biedt ook Meradog de mogelijkheden tot het geven van een voedingsadvies. Zeker wanneer je hond een moeilijke en selectieve eter is of wellicht last heeft van allergieën loont het de moeite om een passend hondenvoer voor je hond te vinden. Een voer die je hond lekker vindt en waarbij hij bovendien geen last heeft van mogelijke allergieën of andere aandoeningen veroorzaakt door verkeerde voeding. Maar welk voer of variant is dan het meest geschikt voor jouw hond? Juist hiervoor kun je contact opnemen met Meradog Nederland. Eerst zal er een inventarisatie gemaakt worden van de mogelijke problemen van je hond en vervolgens zal er gekeken worden welke variant voer het beste aansluit bij de behoeften van jouw hond. Hieronder lees je meer over de diverse varianten binnen het assortiment van Meradog.

Assortiment van Meradog Hondenvoer

Meradog Premium - Dit is zeg maar de "normale" lijn binnen het assortiment en geldt als een goede basisbrok voor honden die verder gezond zijn en weinig tot geen extra bijzonderheden kennen. Desalniettemin bestaat de Premium lijn uit ingrediënten die zorgen voor een uitgebalanceerde voeding. Binnen de Premium lijn kennen we onder andere de Brocken, Softdiner en de Vlockenmix. Klik hier voor een overzicht van alle varianten binnen de Premium lijn. Meradog High Premium - Ondanks dat de brok uit de normale Premium lijn al een uitgebalanceerd voedingspatroon biedt voor de hond gaat dit binnen de High Premium lijn nog een stapje verder. Zo biedt de High Premium lijn nog meer vitaminen en voedingsstoffen dan de reguliere Premium lijn. Denk hierbij aan hoogwaardige eiwitten en andere extra ingrediënten zoals bijvoorbeeld zalmolie (afhankelijk per variant). De brok uit deze lijn is dan ook de brok die het meeste gevoerd wordt onder de honden. Een aantal varianten uit de High Premium lijn zijn Reference (voor honden met een normaal bewegingspatroon), Agility (voor de sportieve hond), Energy ( voor de zeer zeer sportieve en/of actieve hond) en een Light variant. Deze laatste is geschikt voor honden met overgewicht. Daarnaast zijn er binnen deze lijn nog een aantal andere varianten. Klik hier voor een overzicht van alle varianten binnen de High Premium lijn. Meradog High Premium Pure - deze lijn binnen het Meradog assortiment is speciaal voor honden die erg voedingsgevoelig zijn en/of bijvoorbeeld last hebben van allergieën of andere aandoeningen veroorzaakt door voeding. Het principe binnen de Pure lijn is dat de brok gebaseerd is op slechts 1 vlees of visbron en slechts 1 soort koolhydraat. Een aantal varianten binnen de Pure lijn zijn Kalkoen & Rijst, Lam & Rijst en Zalm & Rijst. Al deze varianten zijn zeer geschikt voor honden die last hebben van voedselallergie. Laat je informeren door de specialisten van Meradog zelf welke van deze varianten het beste bij jouw hond passen. Daarnaast bestaat er binnen de Pure lijn ook nog een variant die volledig granen vrij is.  Klik hier voor een overzicht van alle varianten binnen de High Premium lijn

Waar kan ik Meradog kopen?

Op de site www.meradog.nl vindt je een overzicht van alle dealers in Nederland. Zit er geen dealer bij jou in de buurt dan verstuurd Meradog Nederland het hondenvoer gratis naar jouw huisadres. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid Meradog bij ons in de webwinkel te bestellen. Wij zijn onlangs officieel dealer geworden van Meradog.

Wat kost Meradog eigenlijk?

Dit hangt natuurlijk een beetje afhankelijk van de variant Meradog die je kiest, maar gemiddeld genomen valt het merk Meradog qua prijs in het middensegment. Zo kost bijvoorbeeld de Reference uit de High Premium lijn, een veel gebruikte variant, rond de 38 euro voor een zak van 12 kilo. Hiermee heb je hondenvoer van bijzonder hoge kwaliteit tegen een, mijns inziens, een goede prijs.