Afhalen niet mogelijk op 24, 27 en 31 December

  Ruilen, Retourneren & Garantie

  U betaalt zelf de verzendkosten

  Koopt u een product via internet, telefoon, fax of via een bestelbon uit een catalogus? En besluit u binnen 14 werkdagen dat u het product toch niet wilt kopen? Dan hoeft u alleen de kosten voor het terugsturen te betalen, dit geldt wanneer U de bestelling Gratis thuisgstuurd heeft gekregen.

  Voor klanten is het soms onduidelijk , wanneer zij verzendkosten terugkrijgen.

  De wet is echter heel duidelijk hierin: 

  * Heeft U verzendkosten betaald, bij de ontvangst van uw produkt(en), dan krijgt u de verzendkosten bij retournering altijd terug.

  * Heeft u geen verzendkosten betaald bij de ontvangst van uw produkt(en), dan dient u een vrijwillig teruggestuurde zending altijd te betalen, en krijgt u de verzendkosten niet terug.

  * Produkten , die na ontvangst ondeugdelijk zijn door schade, of onjuistheid kunnen worden geretourneerd. U dient contact met ons op te nemen, en de reden te vermelden. u kunt hiervoor het retourformulier invullen, en bijvoegen bij de terug te sturen produkten. Wij nemen contact met u op, wanneer de produkten bij u worden opgehaald, cq geruild worden.

  Wij volgen de wet. U kunt de regels nalezen op de overheidssite:  Consuwijzer.nl


  U bewijst dat u het product heeft teruggestuurd.

  Stuurt u een product terug? En raakt het product kwijt of beschadigd? Dan moet u wel kosten betalen. Daarom is het verstandig om te vragen naar een 'bericht van ontvangst' als u iets terugstuurt. U vraagt dit bij het postkantoor of de koeriersdienst. Als het product bij de verkoper is aangekomen, krijgt u hiervan een bewijs. Het is handig om dit bewijs te hebben, want een verkoper kan zeggen dat het product niet is aangekomen. Dan kunt u bewijzen dat dit wel is gebeurd.

  Hoe stuurt u het product terug?

  Er zijn verschillende manieren om uw product terug te sturen. Heeft uw product een grote waarde? Dan kunt u het bijvoorbeeld ook verzekerd terugsturen. Vraag bij het postkantoor of koerierdienst wat de kosten hiervoor zijn.

  Onder welke voorwaarden kan ik producten retourneren?

  1. Binnen 14 dagen na ontvangst.
  2. De producten mogen niet beschadigd zijn. Produkten mogen niet zijn gebruikt. De originele verpakking mag niet stuk zijn, zodat de verkoper het produkt na ontvangst nog kan verkopen aan een andere klant.
  3. Stuur het product, voor zover mogelijk, in de originele verpakking terug.
  4. Een product waarbij u zelf heeft geprobeerd een gebrek te herstellen, wordt niet geaccepteerd
  5. U ontvangst de aankoopkosten binnen 14 dagen retour op uw vermelde bankrekening.
  6. Zorg er voor, dat U het produkt degelijk verpakt bij de retournering. Indien wij het produkt beschadigd terug ontvangen, wordt geen restitutie van het aankoopbedrag gegeven. U dient het produkt dan zelf te claimen bij de vervoerder, waar u evt. een verzekering heeft gesloten.
  7. Producten,m die als bouwpakket in elkaar zijn gezet, kunnen niet worden geretouneerd na de-montage.

                                                                       
  Hoe kan ik een bestelling retourneren? 

  De artikelen die u terug wilt sturen doet u in een kartonnen doos. Hieronder kunt u een retourformulier met retourinstructies downloaden. Op het formulier geeft aan welke producten u graag terug wilt sturen. Het formulier voegt u bij de artikelen in de doos , en zorgt ervoor dat de doos goed en en stevig verpakt is , en plakt vervolgens het retourlabel erop.

  Afhankelijk van het product dat u terugstuurt is het proces als volgt:

  LET OP: Hondenkleding in de aanbieding (de 10 euro en 15 euro categorie) kan NIET worden geruild of geretourneerd worden!

   

  Download hieronder het retourformulier en print deze uit


  Witjes Verzendhuis BV

  Charles Darwinstraat 13

  7825 AB Emmen


  Is uw pakket lichter dan 31 kg en niet groter dan 175cm x 78cm x 58cm?

  • Dan kunt het u het pakket afgeven bij een servicepunt van PostNL of een andere vervoerder in schakelen.
  • U ontvangt een verzendbewijs ( goed bewaren)

  Is het pakket zwaarder dan 31 kg of groter dan 175cm x 78cm x 58cm?

  • Neemt u contact op met onze klantenservice via info@witjesverzendhuis.nl , om een afspraak te maken voor het afhalen van uw bestelling.

  Hoe lang duurt het voor ik mijn geld terug krijg?

  We behandelen de teruggestuurde producten zo snel mogelijk en storten uw retourbedrag binnen uiterlijk 30 dagen terug, doch vaak hoogstens binnen enkele dagen. Heeft u bij het terugsturen niet aan onze voorwaarden voldaan? Dan blijft de betalingsverplichting bestaan. In dat geval ontvangt u daarvan bericht. 

  Wat moet ik doen als ik een verkeerd of beschadigd product heb ontvangen? 

  De retourprocedure voor een verkeerd geleverd of beschadigd product is hetzelfde als de procedure voor het terugsturen van producten. De procedure is hierboven beschreven. Geef in dit geval op het retourformulier aan dat u een verkeerd of beschadigd product heeft ontvangen.  U mailt het ingevuld retourformulier naar ons toe via info@witjesverzendhuis.nl . Wij nemen vervolgens contact met u op, omtrent de afhandeling van het verkeerd/beschadigd ontvangen produkt.Wanneer buiten uw schuld een verkeerd, of beschadigd produkt is ontvangen, zullen wij hiervoor de kosten op ons nemen/cq vergoeden.

  Kan ik een product ruilen? 

  Uiteraard is het mogelijk uw bestelling of een deel van uw bestelling te ruilen. Hiervoor volgt u de instructies op het retourformulier. De kosten voor het retour zenden van uw product zijn voor uw eigen rekening.Ook worden de verzendkosten van het nieuwe pakket u opnieuw berekend.Wanneer het bij te betalen bedrag groter is dan € 50,- , dan hoeft u geen verdere verzendkosten te betalen voor het opnieuw opsturen van het nieuwe pakket.

  Heb ik garantie?

  Witjes Verzendhuis staat in voor de deugdelijkheid en bruikbaarheid van de geboden producten. Op alle producten verkocht door Witjes Verzendhuis waarvoor geen garantieregeling vanuit de betreffende fabrikant geldt, wordt standaard minimaal 1 jaar garantie gegeven onverminderd de wettelijke rechten omtrent garantie en conformiteit. Uitgesloten van deze garantie regeling zijn normale gebruiksslijtage, gebreken veroorzaakt door verkeerd gebruik( bijvoorbeeld koop niet de allergoedkoopste bench voor de sterkste hond, dit is zelf vragen om problemen), van buiten komend onheil (waterschade, laten vallen, blikseminslag e.d.) of gebruik zonder waarschuwingen en gebruiksinstructies in de betreffende handleidingen in acht te nemen. Kapot bijten of krabben van produkten door hond of kat valt niet onder de garantieclaims.

  Wij behouden ons het recht voor, dat u het te claimen produkt eerst retourneert, om te laten beoordelen op gebruiksslijtage, verkeerd gebruik  of schade buiten uw schuld

  Om een beroep te doen op deze garantie regeling, dient u de volgende stappen te doorlopen:

  1. Stuur je verzoek naar info@witjesverzendhuis.nl .
  2. Vermeld altijd uw ordernummer.
  3. Per e-mail ontvangt u van ons binnen 48 uur antwoord op uw vraag.

  Als een garantie regeling van de betreffende fabrikant geldt voor een besteld product dan wordt deze nader uiteengezet in de garantie documentatie geleverd bij het betreffende product. U kunt zich altijd tot Witjes Verzendhuis wenden met betrekking tot garantie, ook buiten de door de fabrikant gestelde garantie termijn.

  De bovenvermelde garantieregelingen laten je overige rechten op grond van de wet uiteraard ongemoeid.

  Klachten

  Wij doen vanzelfsprekend ons uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Heeft u onverhoopt toch een klacht over een product of over onze dienstverlening, dan wilen wij u vriendelijk verzoeken per mail contact met ons opnemen en duidelijk uw klacht te omschrijven, indien van toepassing ondersteund met foto's van het product in geval van schade of defecten.
  Omschrijf hierbij dus duidelijk uw klacht, vermeld daarbij  naam, adres en telefoonnummer. Als het om bestelde artikelen gaat, vermeld dan ook uw klant- en ordernummer. Uw klacht wordt uiterlijk binnen 7 werkdagen behandeld.

  Voor contact per e-mail:

  info@witjesverzendhuis.nl

  Om telefonisch contact op te nemen, alleen voor produktinformatie:

  Klantenservice produkten: 0591-679 085
  Telefonische openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00 uur